Sakam da cujam vase mislenje dali dobro mi se rasporedeni treninzite, neli ako ne Vi e tesko da odgovorite
Najprvo pred sekoj trening se zagrevam na tocak 8 minuti
1 gradi, triceps
2 noze
3 grb, biceps
4 odmor
5 aerobno ama samo tocak 45 min, kicma
6 rame, triceps i biceps
7 odmor
Sega e toplo no za eden mesec pak pocnuvam so odenje na vodno vo nedela.
I uste nesto koga vezbam gradi po konsultacii so trenerot eve veke 5 meseci gi vezbam site vezbi za gradi osven benc.
Pa, kako mi izgleda, toa sto e napisano i ne e bas 7 dneven trening. Imas samo 4 onaka dobri treninzi.Drugoto e ,malku aeroben trening i dva dena odmor. Vo sekj slucaj i taka e vo red. Samo neznam dali ovoj trening ti odgovara bas tebe, posto nie tuka ne znaeme nikakvi podatoci za tebe...ni visina ni tezina, ni godini, ni brzina na metabolizam.I zatoa e tesko da se odgovori.
btw, Bench Press e osnovna vezba za gradi koja ja koristat i profesionalci i pocetnici.
Pravo fala za odgovorot.
Pa ne sum bas mlad 30 god. 1.81 m. visina 90 kg. tezina sega moze imam pomalku koga vezbam pazam na ishranata kolku mozam imam malo detence cokoladca krem banani i takvi sranja koga gi imas stalno doma ne mozes da im odolees.
Za benc klupata prvata godina da ne se vezba zosto kolku tolku ima nesto na dolniot del od gradata pa potrebno e da se ocrta gorniot del toa e filozofijata na trenerot. I jas sakam benc probav pred 20 dena onaka da se poraduvam ispadna deka mozam edno 20 kila da dignam poveke na kosa sto nema nikakva smisla.
Kade vezbas i koj ti e trener?
zaboraviv da kazam i brat mi vezba vo druga teretana, i vezba na benc klupa no so ovoj nacin ima kaj mene podobri rezultati mozebi deka porano imam vezbano ama toa mnogu od damna. Iako pederot skrisno piese amino kiselini i l karnitini slucajno mu gi najdov pa i jas pocnav da si lapam L carnitin i amino kiselini. Ako ne vi e tesko da napisete nekoj nacin za vezbanje ke go premolam trenero da mi dozvoli benc malku.
Ne gledam logika zosto da ne vebzas na benc koga toa ne e vezba samo za gradi, tuku i triceps, rame a citav na eden forum eden power lifter veli deka i eden mal procent podigal i grbot i mislam deka e vo pravo
jas vaka vezbam
1.gradi
2.grb
3.pauza
4.ramena
5.race
6.noze
7.pauza
mafmaf stvarno dobar ti e rasporedov samo kazi mi ako mozes serii i povtoruvanja
Jas inaku sea vezbam vaka:
1. gradi, biceps
2. noze
3. ramena, triceps
4. grb
ama sea planiram da izmenam nesto pa ocekuvam zabeleski i predlozi
3.grb/triceps
4.ramo/biceps
Vaka ke ti e bicepsot dva pati nedelno, pa moze i ke prkne...